Isolatie schuin dak Eindhoven

Isolatie van het schuine dak kan zowel via de binnen- als buitenzijde. In tegenstelling tot bij uw plat dak isoleren, heeft men bij schuine daken geen uitgesproken voorkeur voor een bepaalde methode. Wanneer u isolatie vanaf de buitenzijde aanbrengt, dan zorgt dat voor een egale dekking. Om dit te kunnen doen moet de dakbedekking en onderliggende constructie wel van het dak af gehaald worden. Overigens heeft u bij dakisolatie aan de buitenzijde meer mogelijkheden.

U kunt het dak ook van binnenuit isoleren; dit is goedkoper en sneller. Je plaatst het isolatiemateriaal dan tussen de gordingen en de spanten. Het is erg belangrijk dat er geen vocht in de dakconstructie kan komen, want dit leidt mogelijk tot de groei van schimmels of houtrot. Daarom wordt altijd gekozen voor speciale dampremmende folie.

Voordelen isolatie schuin dak

De isolatie van een schuin dak is om diverse redenen een verstandige keuze. Het is een investering die u zeker terug gaat verdienen. Bij de plaatsing van isolatie aan een schuin dak dient u wel rekening te houden met de tijdsplanning; dit kan namelijk enige tijd in beslag nemen. Welke voordelen zijn van toepassing wanneer u voor deze vorm van dakisolatie kiest?

Kosten besparen: Doordat er minder warmte kan ontsnappen uit de woning, zal je besparen op de energierekening. Dit kan met goede dakisolatie wel oplopen tot 30% besparing.

Meerwaarde voor de woning: Als je woning goed is geïsoleerd, heeft deze een betere energiescore. Hoe hoger uw energiescore is hoe hoger de verkoopwaarde van het huis is.

Gunstiger woonklimaat: Wanneer uw huis goed is geïsoleerd zal in de winter de warmte beter blijven hangen. In de zomer zorgt de isolatie er juist voor dat de warmte minder goed van buiten naar binnen kan komen, dus blijft je woning koeler.

Minder vochtproblemen: Wanneer het dak geïsoleerd is zal er minder condensvorming optreden in de dakconstructie. Hierdoor zullen vochtproblemen en schimmelvorming afnemen, nadat uw dak is voorzien van isolatie.

Minder co2 uitstoot: Doordat de warmte beter binnen en buiten de woning blijft, zal u zowel in de winter en zomer minder energie gebruiken. De kachel hoeft minder hard aan en in de zomer de airco. Hierdoor zult u ook minder co2 uitstoten, wat beter is voor het milieu.

Materialen voor isolatie

Bij de isolatie van een schuin dak kiest u uit diverse materialen. De keuze maakt u zelf, maar deze hangt samen met de situatie van uw schuin dak. Doorgaans kiest u uit de volgende materialen:

  • EPS platen
  • Glaswol/steenwol
  • Isolatiefolie (multifolie)
  • Isovlas platen (steeds vaker gebruikt)

Wilt u gaan voor de hoogste isolatiewaarde, dan is EPS een geschikte optie. Dit moet echter wel mogelijk zijn; EPS is minder flexibel en past daardoor minder goed bij daken met diverse lastige hoeken. Glaswol of isolatiefolie zijn flexibeler en hebben daardoor een voorkeur. Isovlas is een product van de toekomst; het bezit de hoogste isolatiewaarde in temperatuur en geluid én is van zichzelf vochtregulerend. Hierdoor is het een totaaloplossing bij de isolatie van een schuin dak. In de aanschaf is dit materiaal echter relatief kostbaar. Wij vertellen u hier graag meer over.

Uw dakspecialist in de regio Eindhoven

Een goede isolatie van uw schuine dak heeft dus veel voordelen. Wilt u meer weten over isolatie hellend dak neem contact op met All-in Dakonderhoud B.V.. Dakdekker Eindhoven helpt u graag met het geven van informatie en het isoleren van uw dak. In de omgeving van Eindhoven kunt u rekenen op de specialisten van All-in Dakonderhoud B.V..