Dakbedekking plat dak nodig in Eindhoven?

Heeft u een plat dak en wilt u deze laten bedekken? Dan kunt u kiezen uit meerdere opties, waaronder bitumen, EPDM of PVC. EPDM kent gemiddeld genomen een langere levensduur, hetgeen een belangrijke overweging is bij de keuze voor dit type dakbedekking. Bitumen, ook wel dakleer genoemd, wordt overigens nog altijd het vaakst gekozen. Dit materiaal wordt met behulp van een brander aangebracht; hierover leest u hieronder meer. PVC is, net als overigens EPDM, een type kunststof dakbedekking voor platte daken. PVC is onderhoudsarm en heeft tevens een recyclebare functie, waardoor dit materiaal zeer duurzaam is.

EPDM heeft een levensduur van circa 40 jaar. Bij Bitumen en PVC ligt deze levensduur wat lager, maar die laatste twee opties zijn voordeliger in aanschaf en plaatsing. Wilt u uw platte dak laten bedekken in de omgeving van Eindhoven? Neem contact op met Kolen Dakwerken voor het bekleden van uw platte dak. Wij vertellen u graag meer over de diverse eigenschappen per type dakbedekking, de voordelen en de eventuele kosten.

Dakbedekking plat dak: Uw specialist in bitumen bedekking

In de meeste gevallen wordt het platte dak bekleed met Bitumen. Bitumen heeft een aantal onderscheidende eigenschappen, waaronder de volgende:

  • Duurzaam materiaal; optie tot recyclen
  • Voordelig in aanschaf
  • Waterdicht/vochtbestendig
  • Geschikt in combinatie met isolatie

Bitumen heeft in vergelijking met andere materialen een relatief korte levensduur van 25 tot 30 jaar. Echter is dit materiaal effectief te herstellen en geschikt voor vervanging. In de regio Eindhoven is Kolen Dakwerken gespecialiseerd in het aanleggen, herstellen of vervangen van bitumen platte daken.

Alternatieven voor dakbedekking plat dak

Ook wanneer uw voorkeur niet uitgaat naar bitumen dakbedekking kunnen wij u echter helpen. Wij zijn een allround dakdekker in Eindhoven met kennis over alle facetten van een plat dak; afwatering, de constructies en bedekking. Naast bitumen als bedekking van het dak hebben wij ook ruime ervaring met EPDM dakbedekking en het plaatsen van daklood. Dankzij een gemodificeerde afwerking blijft uw dak lange tijd in topconditie.

Wij staan voor u klaar! Bel ons op 040 - 799 99 45 voor meer informatie of vul ons contactformulier in.