Isolatie plat dak Eindhoven

Het platte dak is op verschillende manieren te isoleren, namelijk aan de binnen- of buitenzijde. Bij voorkeur kiezen we over het algemeen voor isolatie aan de buitenzijde, omdat dit technisch meer mogelijkheden biedt én zorgt voor een hoger rendement. Ook kan u er overigens kiezen voor een groendak. Bij dit dak zorgt de begroeiing voor een natuurlijke isolatie. Wilt u het platte dak laten isoleren in de omgeving van Eindhoven? Dakdekker Eindhoven, All-in Dakonderhoud B.V. staan voor u klaar!

Isolatie plat dak binnenzijde

Wordt het isolatiemateriaal aan de binnenzijde aangebracht, dan spreken we van een koud plat dak. Het isolatiemateriaal wordt hierbij tussen de binnenzijde van de woning en de draagconstructie van het dak geplaatst, waardoor de constructie geen profijt meer heeft van de warmte van binnen. Bij isolatie van een plat dak gebruikt men meestal glas- of rotswol, die aangebracht wordt tussen de balken van het dakbeschot. Hieronder worden de isolatieplaten geplaatst. Het kan zijn dat de afdichtingslaag na verloop van tijd soms inkrimpt of uitzet. Dit kan schade aan het dak opleveren. Zodoende wordt er ook alleen voor een koud plat dak gekozen wanneer er technisch bekeken geen andere opties meer zijn.

Isolatie plat dak buitenzijde

Wordt het isolatiemateriaal vanuit de buitenzijde aangebracht, dan spreken we van een warm plat dak. Het dak wordt langzaam mee opgewarmd met de ruimte die eronder zit en is hierdoor minder kwetsbaar voor externe weersomstandigheden. Het isolatiemateriaal wordt bovenop de dakconstructie aangebracht. De platen worden zoveel mogelijk op het afschot bevestigd. Dit zorgt ervoor dat het regenwater nog goed afgevoerd kan worden.  Mogelijk moet de afwatering iets worden verlegd voor het beste resultaat. Tot slot wordt de dakbedekking geplaatst, welke zorgt voor de natuurlijke bescherming tegen regenwater.

Specialist in isolatie plat dak in Eindhoven

Isolatie van het plat dak zorgt voor wooncomfort én brengt de stookkosten omlaag. Wist u dat dakisolatie behoort tot de meest effectieve vormen van isolatie in of rondom uw woning? Isolatie van een plat dak kan u op verschillende manieren laten doen. Plat dak isoleren in de omgeving van Eindhoven? Neem contact op met All-in Dakonderhoud B.V. om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Wij staan voor het gewenste resultaat. Mocht u nu ook een dakkapel hebben, of deels een schuin dak? Geen enkel probleem. Wij kunnen ook uw schuin dak isoleren of uw dakkapel isoleren.