Dakisolatie in Eindhoven

Is het dak van uw woning of bedrijfspand nog niet geïsoleerd? Kies dan snel voor dakisolatie, want warmte stijgt omhoog en gaat zonder dakisolatie snel weer verloren. U kunt dus flink op uw stookkosten besparen als u dakisolatie laat plaatsen.

Een dak isoleren kan op verschillende manieren. Dit is voor een groot deel afhankelijk van het soort dak dat u heeft, want niet elke vorm van dakisolatie past bij elk soort dak. Een schuin dak is bijvoorbeeld geschikt voor dakisolatie buitenzijde en dakisolatie binnenzijde, maar een plat dak kunt u alleen aan de buitenzijde isoleren. U kunt er ook voor kiezen om uw zoldervloer te isoleren als u de zolder zelf niet verwarmt.

Woont u in Eindhoven of in de omgeving van Eindhoven en wilt u meer weten over dakisolatie? Kolen Dakwerken is uw dakdekker voor dakisolatie in Eindhoven!

Materialen voor dakisolatie

Om een goede keuze te maken voor het materiaal waar u uw dak mee wilt isoleren is het verstandig om u te oriënteren, of om de hulp in te schakelen van een ervaren dakdekker. In Eindhoven en in de omgeving van Eindhoven zijn wij u graag van dienst.

De verschillen zijn duidelijk aantoonbaar en het ene materiaal is dikker dan het andere, van de ene soort heeft u dus meer nodig dan van een andere variant. Voorbeelden van isolatiemateriaal zijn: glaswol, steenwol, piepschuim- of hardschuimplaten en nog veel meer. Kiest u voor dak isoleren buitenkant of dak isoleren binnenkant? Voor beide opties kunt u terecht bij Kolen Dakwerken. Wij informeren u graag en vertellen u of dakisolatie van binnenuit in uw geval een beter optie is dan isolatie aan de buitenkant.

Dakisolatie binnenzijde

Isolatie aan de binnenzijde van uw dak noemt men koud dak isolatie, ofwel het dak zit aan de ‘koude kant’ van de isolatie. Dit type dakisolatie is steeds gebruikelijker. Veel daken beschikken aan de binnenzijde al over een uitgebreide, vaak houten constructie. Hiertussen is het isolerende materiaal effectief te plaatsen. De binnenzijde van het dak wordt altijd voorzien van een dampremmende laag of speciaal folie, waardoor de isolatie volledig luchtdicht wordt gemaakt.  De afwerking van het geheel is afhankelijk van het materiaal waarvoor u kiest.

Dakisolatie buitenzijde

Bij dit type isolatie spreken we over een Sarkingdak. Het gaat om zogenaamde warm dak isolatie, waarbij het dak aan de ‘warme zijde’ van de isolatie zit. Hierbij wordt het isolerende materiaal, zoals PIR en XPS, aangebracht en afgedekt met folie en platen. Vervolgens plaatsen we de originele dakbedekking weer terug.  Platte daken worden voorzien van een laag glaswol, rotswol of isolatieplaten. Bij platte daken is isolatie aan de buitenzijde gebruikelijk.

Kiest u voor dakisolatie plat dak of dakisolatie schuin dak? Wij hebben daarvoor diverse mogelijkheden en met het optimale rendement! Wat veel mensen niet weten, is dat isolatie van de dakkapel ook zeer effectief is, zeker bij oudere constructies. Lees meer over de mogelijkheden van deze isolatiemethode.

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van dakisolatie in Eindhoven of komen bij u langs! Neem direct contact op met Kolen Dakwerken voor meer informatie.