Isolatie dakkapel in Eindhoven

Wilt u een bestaande of nieuwe dakkapel laten isoleren? Dat is een goede keuze! Het is overigens verstandig om vooraf te bepalen in welk type dakisolatie u wilt investeren, zodat u profiteert van een optimaal rendement. Als u een nieuwe dakkapel laat plaatsen wordt deze over het algemeen voorzien van een warm dak. Wilt u de bestaande dakkapel laten isoleren, dan wordt per situatie een inschatting gemaakt van de beste methode. De vakmannen van All-in Dakonderhoud B.V. kunnen u adviseren over beide vormen van isolatie, ofwel de koud- of warm-dakconstructie. Onze ervaren vakmannen zijn bekend met beide vormen en garanderen een hoogwaardig resultaat.

Isolatie dakkapel warm

Bij het warm isoleren van de dakkapel wordt het isolatiemateriaal direct onder de dakbedekking geplaatst. Het isolatiemateriaal wordt bij deze methode direct op de dragende dakconstructie geplaatst. De dakbedekking wordt vervolgens rechtstreeks bevestigd op het isolatiemateriaal. De term warm dak wordt gebruikt om aan te geven dat de balken en het dakbeschot zich aanpassen op de temperatuur in de woning. Deze constructie zal ook minder snel uitzetten of inkrimpen. Het slaat overdag de warmte op en geeft het ’s nachts, wanneer het kouder wordt, geleidelijk af en vormt hierdoor een buffer. Deze methode kan bij een bestaande dakkapel alleen worden toegepast door het dak en plafond open te breken.

Isolatie dakkapel koud

Deze methode van isoleren wordt vaak toegepast bij het opnieuw isoleren of het extra isoleren van een bestaande dakkapel, waarbij de dakbedekking nog in een goede staat verkeerd. Bij deze vorm van isoleren wordt het isolatiemateriaal vanuit de binnenzijde van de dakkapel tegen het plafond geplaatst. Hierdoor hoeft niet de gehele dakbedekking of plafond eruit. Deze methode is daarom vaak goedkoper dan het warm isoleren van de dakkapel. Het nadeel van deze vorm van isolatie is het gegeven dat het materiaal te maken krijgt met verschillende weersomstandigheden. De isolatie kan dan wat uitzetten of krimpen en dit kan zorgen voor scheuren en kieren in het dak.

Ook uw dakkapel isoleren?

Veel mensen isoleren hun dak, maar vergeten hun dakkapel. Hierdoor blijven koude luchtstromen binnenkomen, terwijl warmte de woning via de dakkapel verlaat. Zorg voor een allround isolatie en laat ook uw dakkapel isoleren, waardoor u écht winst haalt uit dakisolatie. Neem contact op met dakdekker Eindhoven van All-in Dakonderhoud B.V.! Dat kan door ons te bellen op 073 - 204 58 27 of door het contactformulier in te vullen.