Dakinspectie laten uitvoeren in Eindhoven?

Een dak bestaat uit verschillende onderdelen. Sommige onderdelen zijn meer vatbaar voor schade dan andere. Dakgoten krijgen het vooral in de herfst zwaar te verduren. Bladeren stapelen zich op, waardoor verschillende problemen kunnen ontstaan. Daarnaast kunnen dakpannen en andere delen van uw dak ook beschadigd raken als gevolg van stormschade. Om er zeker van te zijn dat uw dak in goede staat verkeert, is het belangrijk eens in de zoveel tijd dakinspectie te laten uitvoeren. Na een dakinspectie kan waar nodig dak onderhoud uitgevoerd worden, zodat grotere schade aan uw huis voorkomen wordt. In de regio Eindhoven is Kolen Dakwerken uw dakspecialist.

Dakinspectie door ervaren dakdekkers

Bij een dakinspectie kijken wij niet alleen naar de dakbedekking, maar inspecteren wij uw dak zeer zorgvuldig. Wij inspecteren het afschot, de naden, de dakranden, de dakbeschot en de isolatie. Alles komt aan bod. Door middel van foto’s en een video laten wij u zien wat er met uw dak aan de hand is. Komen wij tijdens de dakinspectie iets tegen, dan geven wij u eerlijk advies over de mogelijke opties voor reparatie. Kleine gebreken pakken wij zelfs direct op. Indien gewenst stellen wij een vrijblijvende offerte voor u op, zodat u een overzicht heeft van de werkzaamheden.

Wanneer een dakinspectie laten uitvoeren?

Sommige complicaties die zich afspelen op of rondom uw dak zijn zogenaamd ‘verborgen’, hetgeen betekent dat de problemen niet direct zichtbaar zijn. Zo kan een lekkage zich jarenlang ontwikkelen net onder het dakoppervlak, terwijl u dit in zijn geheel niet doorhebt.

In de volgende situaties is een (periodieke) dakinspectie interessant:

  • Bij verouderde daken met een verhoogde kans op complicaties
  • Wanneer u een vermoeden heeft dat er zich problemen voordoen
  • Na extreme weersomstandigheden: storm, vorst of droogte

Een inspectie van het dak kan ook resulteren in een besluit tot dakrenovatie, zeker wanneer er op het dak een complexe situatie is ontstaan. Uit een dakinspectie hoeven echter niet per definitie complicaties naar voren te komen. U moet dit dan ook vooral zien als een preventieve maatregel om eventuele problemen in de toekomst in een vroeg stadium op te pakken.

Dakinspectie Eindhoven uitvoeren

Ook een dakdekker van Kolen Dakwerken voor een dakinspectie in Eindhoven inschakelen? Bel dan naar 040 - 799 99 45. In Eindhoven en omgeving staan wij voor u klaar. U kunt ook ons contactformulier invullen voor meer informatie. Wij gaan graag met u in gesprek.